Lorens Listo po deseti put pobjednik skokova sa Starog mosta

0
59

Jubilarni deseti put u skakačkoj karijeri Mostarac Lorens Listo pobijedio je u skokovima sa Starog mosta koji su jučer po 450. put održani u Mostaru.

Lorens ListoU konkurenciji od 29 skakača, u popularnijoj i opasnijoj disciplini skokova na glavu, poznatijoj kao mostarska lasta, Listo je u prvoj seriji dobio pet desetki, odnosno četiri desetke i jednu devetku u drugoj, te time odnio još jedan trijmf.

Interesantno, Listo i Bajrić imali su isti broj glasova, međutim nakon tajnog glasanja ovaj prvi osvojio je veće simpatije članova žirija.
Drugo mjesto osvojio je Dino Bajrić. U disciplini skokova na noge pobjedu je odnio Edi Fink, drugi je bio Igor Kazić, a treći Mugdim Obad. Na 449. Tradicionalnim skokovima sa Starog mosta, u organizaciji Kluba skakača u vodu Mostari takmičila su se ukupno 53 skakača u obje discipline iz više gradova BiH, te Crne Gore, Srbije i Slovenije.

Nakon prve kvalifikacijske serije, u narednu finalnu plasiralo se po deset skakača u obje kategorije. U pauzi između dvije serije skokova u revijalnom dijelu su nastupili skakači veterani koji su sa par skokova počastili prisutne gledaoce.

Za Lorensa Listu narednog vikenda predstoji još jedan, ništa manje atraktivan izazov. Riječ je o skokovima sa jajačkog vodopada koji se održavaju u subotu 6. augusta od 16 sati.